Quintessence Pálinkaverseny – 2017

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatverseny rekordszámú nevezésének (1318 minta) eredményhirdetésére a hétvégén (január 21‒21.), egy nagyszabású gálán került sor Lillafüreden, a Palotaszállóban. A verseny abszolút győztese az Agárdi Pálinkafőzde, míg a megmérettetés legjobb pálinkája a Shiszler Pálinkafőzde Vilmoskörte pálinkája lett.

Az impozáns külsőségek között a pálinka gála keretében előbb a kereskedelemben kapható pálinkák, majd a magán- és bérfőzetettek által nevezett minták eredményeit ismerte meg a szépszámú közönség. Pénteken a 33 nagyaranyérmes pálinka közül a társadalmi zsűri tagjai választották ki a közönségdíjas pálinkát.  A társadalmi zsűri szavazata alapján a közönségdíjas pálinka címet a Sáppusztai Pálinkafőzde málna pálinkája kapta. A verseny abszolút győztese az Agárdi Pálinkafőzde lett, míg az 1318 minta közül a szakavatott 28 fős nemzetközi zsűri a Shiszler Pálinkafőzde Vilmoskörte pálinkáját ítélte a legjobbnak.

A kereskedelemben kapható minták közül 33 champion, azaz nagyaranyérem került kiosztásra, míg a magán- és bérfőzetőknél 31 kategória győztes minta volt. Az 1318 nevezett és lebírált mintából 433 volt a kereskedelmi tételek száma, 552 a bérfőzők és 333 a magánfőzők által előállított pálinka és párlat. A mintaszám mellett rekord hazánkban a 433 nevezett kereskedelmi tétel és az is, hogy érkezett versenyminta Magyarországon kívül Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból, Törökországból és Kínából is.

A rendezvényt mindkét nap gála és pálinkabál zárta.

Legjobb kereskedelmi főzde, egyben a verseny abszolút győztese: Agárdi Pálinkafőzde Kft.

Nagy aranyérem

Agárdi Heimann Digestif borpárlat
Agárdi Feketecseresznye
Agárdi Körte
Agárdi Szeder
Agárdi Szilva
Agárdi Tokaji Sárgamuskotály törköly

Aranyérem

Agárdi Körte pálinka
Agárdi Fekete cseresznye pálinka
Agárdi Kajszibarack pálinka
Agárdi Szilva pálinka
Agárdi Barrique szilva pálinka
Agárdi Kökény pálinka
Agárdi Madárberkenye pálinka
Agárdi Szeder pálinka
Agárdi Tokaji Sárgamuskotály törköly pálinka
Agárdi Tokaji érlelt seprőpárlat
Agárdi Heimann Digestif borpárlat

Ezüstérem

Agárdi Piros Vilmoskörte pálinka
Agárdi Birs pálinka
Agárdi Bodza pálinka
Agárdi Agárdi Málna pálinka
Agárdi Irsai Olivér szőlő pálinka
Agárdi Sörpárlat
Agárdi Érlelt alma pálinka

Bronzérem

Agárdi Cigánymeggy Pálinka

2017-03-14T08:01:53+00:00