Agárdi koktélok
Kigondoltunk néhány kreatív ötletet, hogy élvezze az Agárdi ízeket.
Próbálja ki az általunk javasolt italokat és találja meg az Ön ízlésének legmegfelelőbbet!
Gin koktélok
GIN TONIC
40 ml Agárdi Gin
1,5 dl Tonic
Elkészítése: Töltsük a gint egy koktéljéggel teli pohárba, majd húzzuk fel tonikkal. A gin és a tonik ajánlott aránya: 1:3.
Díszítés: 1 szál levendula
GIN TONIC
40 ml Agárdi Gin
1,5 dl Tonic
Elkészítése: Töltsük a gint egy koktéljéggel teli pohárba, majd húzzuk fel tonikkal. A gin és a tonik ajánlott aránya: 1:3.
Díszítés: 1 szál levendula
CLOVER CLUB
50 ml Agárdi Gin
20 ml citrom
15 ml funkin málna
5 ml cukor
tojás fehérje
Elkészítése: Összetevőket először szárazon (jég nélkül), majd koktéljéggel rázzuk össze shakerben és duplaszűréssel töltsük egy martinis vagy coupé pohárba.
Díszítés: málna
HAPPY TRIP
40 ml Agárdi Gin
30 ml furmint
20 ml bodza
10 ml citrom
2-3 bazsalikom levél
szóda
Elkészítése: összetevőket shakerben jéggel erősen összerázzuk. Longos pohárba töltjük és egy kis szódát nyomunk a tetejére.
Díszítés: bazsalikom levél és szárított citrom karika
HAPPY TRIP
40 ml Agárdi Gin
30 ml furmint
20 ml bodza
10 ml citrom
2-3 bazsalikom levél
szóda
Elkészítése: összetevőket shakerben jéggel erősen összerázzuk. Longos pohárba töltjük és egy kis szódát nyomunk a tetejére.
Díszítés: bazsalikom levél és szárított citrom karika
OASIS
50 ml Agárdi Gin
15 ml Yuzu Juice
25 ml citromnád szirup
1 csepp fenyő olaj
Elkészítése: Összetevőket shakerben jéggel erősen összerázzuk, majd duplaszűréssel töltjük az előre lehűtött kőtálban (de ez opcionálisan módosítható coupette pohárra is)
Díszítés: friss bazsalikom levelek
FRESH YO
50 ml Agárdi Gin – koriander infused
25 ml lime
15 ml cukor
Elkészítése: Összetevőket rázzuk össze shakerben, majd duplaszűréssel töltsük coupette pohárba.
Díszítés: koriander
FRESH YO
50 ml Agárdi Gin – koriander infused
25 ml lime
15 ml cukor
Elkészítése: Összetevőket rázzuk össze shakerben, majd duplaszűréssel töltsük coupette pohárba.
Díszítés: koriander
BERRY TALE
40 ml Agárdi Gin
20 ml áfonya püré
20 ml citrom
15 ml levendula szirup
Elkészítése: Összetevőket rázzuk össze shakerben, majd duplaszűréssel töltsük longdrinkes pohárba és egy kis tonicot öntsünk a tetejére.
Díszítés: levendula, áfonya
DINO
30 ml Agárdi Gin
30 ml eper püré
30 ml ananász lé
15 ml vanília szirup
15 ml lime juice
1 fújás banán spray
Elkészítése: Összetevőket shakerben erősen rázzuk össze, majd töltsük zúzott jégre. Tetejére 1 fújás banán spray
Díszítés: dino gumicukor
DINO
30 ml Agárdi Gin
30 ml eper püré
30 ml ananász lé
15 ml vanília szirup
15 ml lime juice
1 fújás banán spray
Elkészítése: Összetevőket shakerben erősen rázzuk össze, majd töltsük zúzott jégre. Tetejére 1 fújás banán spray
Díszítés: dino gumicukor
Whisky koktélok
NATURE BALANCE
50 ml Agárdi whisky
1 szelet gyömbér
15 ml méz
15 ml tokaji aszú
Elkészítése: 1 szelet gyömbér törőfával törjük bele, keverjük el a mézet, shakerbe tegyük az alapanyagokat és a jeget, erősen rázzuk össze. Whiskys pohárba szervírozzuk jégen
Díszités: szárított gyömbér és szárított narancskarika
PINK UP YOUR LIFE
45 ml Agárdi Whisky
2 bárkanál Natúr Görögjoghurt
40 ml Málna püré
15 ml Friss Lime Juice
20 Cukorszirup
Elkészítése: Összetevőket shakerben jéggel erősen rázzuk össze, majd duplaszűréssel töltsük az előhűtött pohárba.
Díszítés: Málna szivacs, ehető mézvirág
PINK UP YOUR LIFE
45 ml Agárdi Whisky
2 bárkanál Natúr Görögjoghurt
40 ml Málna püré
15 ml Friss Lime Juice
20 Cukorszirup
Elkészítése: Összetevőket shakerben jéggel erősen rázzuk össze, majd duplaszűréssel töltsük az előhűtött pohárba.
Díszítés: Málna szivacs, ehető mézvirág
AUTUMN LEAF
40 ml Agárdi Whisky, 40 ml gránátalma juice
20 ml lime, 20 ml málna
15 ml grenadin, 20 ml passion püré
20 ml triple sec, 40 ml narancslé
Elkészítése: Whisky, lime, gránátalma, málna összetevőket előre bekeverjük. Passion pürét, triple sec-et és narancslevet shakerben rázzuk össze, majd töltsük longdrinkes pohárba, erre rétegezzük az előre bekevert italt
Díszítés: szárított narancs, falevél
STORY TELLER
30 ml Agárdi Whisky
30 ml Campari
30 ml Martini Rosso
Elkészítése: Az alapanyagokat keverőpohárban jéggel keverjük össze, majd töltsük whisky pohárba. Tetejére eperhabot nyomjunk
Díszítés : narancs, fahéj rúd
STORY TELLER
30 ml Agárdi Whisky
30 ml Campari
30 ml Martini Rosso
Elkészítése: Az alapanyagokat keverőpohárban jéggel keverjük össze, majd töltsük whisky pohárba. Tetejére eperhabot nyomjunk
Díszítés : narancs, fahéj rúd
WIFE MATERIAL
25 ml Agárdi Whisky
15 ml Agárdi Cseresznye Pálinka
15 ml White Cacao likőr
20 ml citromlé
5 ml cukorszirup
2 csepp saline
Elkészítése: Összetevőket shakerben rázzuk össze, majd duplaszűréssel töltsük Y pohárba
Díszítés: lemon peel
Rum koktélok
CHERRY SEASON
50 ml Agárdi rum
20 ml lime
15 ml Agárdi meggy likőr
10 ml cukor
2-3 dash angostura
szóda
Az alapanyagokat shakerben jéggel erősen összerázzuk.
Longos pohárba töltjük és kis szódát nyomunk a tetejére.
Díszítés: menta csúcs és szárított lime
CHERRY SEASON
50 ml Agárdi rum
20 ml lime
15 ml Agárdi meggy likőr
10 ml cukor
2-3 dash angostura
szóda
Az alapanyagokat shakerben jéggel erősen összerázzuk.
Longos pohárba töltjük és kis szódát nyomunk a tetejére.
Díszítés: menta csúcs és szárított lime
RICE, RICE, BABY
45 ml Agárdi Rum
25ml The Bitter Truth Apricot Liqueur
15ml Házi mazsolás-rizsszirup
25 ml Friss Lime Juice
15 ml Passion Fruit Juice
Elkészítése: Throwing, majd duplán szűrjük az előre lehűtött pohárba.
Díszítés: Toboz, valamint porcukor és őrölt fahéj
COCONUT CHILI MOJITO
30 ml Agárdi Rum
20 ml Malibu
10 ml cukor
20 ml lime
Elkészítése: Összetevőket shakerben erősen rázzuk össze, majd töltsük zúzott jégre longdrinkes pohárba. Tetejére nyomjunk egy kis szódát
Díszítés: mentacsúcs, kókusz , chili
COCONUT CHILI MOJITO
30 ml Agárdi Rum
20 ml Malibu
10 ml cukor
20 ml lime
Elkészítése: Összetevőket shakerben erősen rázzuk össze, majd töltsük zúzott jégre longdrinkes pohárba. Tetejére nyomjunk egy kis szódát
Díszítés: mentacsúcs, kókusz , chili
Pálinka koktélok
DAZER
20 ml Agárdi kajszibarack pálinka
20 ml Agárdi gin
20 ml Agárdi whisky
20 ml narancslé
20 ml citromlé
1 tojás fehérje
Elkészítése: Az alapanyagokat shakerbe töltjük és erősen összerázzuk, majd finomszűrővel martinis pohárba szűrjük.
Díszítés: szárított narancs
LEAPING FROG
40 ml Agárdi kajszibarack pálinka
20 ml lime
15 ml cukor
Az alapanyagokat shakerben jéggel erősen összerázzuk. Longos pohárba öntjük a kis szódát nyomunk a tetejére.
Díszítés: aszalt barack, vagy szárított lime
LEAPING FROG
40 ml Agárdi kajszibarack pálinka
20 ml lime
15 ml cukor
Az alapanyagokat shakerben jéggel erősen összerázzuk. Longos pohárba öntjük a kis szódát nyomunk a tetejére.
Díszítés: aszalt barack, vagy szárított lime
Gyümölcspárlat koktélok
CHECK MATE
40ml Narancs Párlat
10 ml Vanília szirup
1-2 csepp Orange bitter
Top: Narancslé
Elkészítés: Összetevőket shakerben rázzuk össze, majd lassan töltsük jégkockát tartalmazó Long drink pohárba.
Díszítés: Bazsalikom
SUNSET COOLER
40 ml Narancs Párlat
15 ml lime
10ml Vanília
Top: Cranberry
Elkészítés: Összetevőket shakerben rázzuk össze, majd lassan töltsük jégkockát tartalmazó Long drink pohárba.
Díszítés: Lime
SUNSET COOLER
40 ml Narancs Párlat
15 ml lime
10ml Vanília
Top: Cranberry
Elkészítés: Összetevőket shakerben rázzuk össze, majd lassan töltsük jégkockát tartalmazó Long drink pohárba.
Díszítés: Lime
BP WOODOO
40ml Narancs Párlat
10 ml lime
1 csepp Angostura
Top: Gyömbér
Elkészítés: Összetevőket shakerben rázzuk össze, majd lassan töltsük jégkockát tartalmazó Rocks pohárba.
Díszítés: Friss menta